Міжнародна виставка «Шлях до мрії». 11-19 лютого 2020 року

З 11-го до 19-го лютого 2020 р. в художній галереї «Митець» Київської організації Національної  спілки художників України буде проходити міжнародна виставка «Шлях до мрії», пронизана диханням весни, що наближається. На цю виставку злетілися роботи учасників з різних країн: України, Ізраїлю, Великої Британії, Австрії. З чотирьох міст світу: Києва, Тель-Авіва, Лондона, Відня.

 

 

“Мрії збуваються!” – улюблена фраза Ніни Іванівни Докучаєвої-Аношкіної – матері київської художниці  Світлани Аношкіної, які стояли біля витоків створення студії “Академічний малюнок + історія мистецтва”. Виставка об’єднує друзів і учнів Світлани. Для багатьох з учасників відправною точкою у творчому шляху послужила студія «Академічний малюнок + історія мистецтва», створена С. Аношкіною, членом Національної Спілки художників України. Студія почалася з невеликої групи в соціальній мережі, де художниця давала поради художникам-початківцям. Група називалася «Академічний малюнок».  Згодом ця назва була підхоплена багатьма групами і в інших країнах, тому група була перейменована в «Академічний малюнок + Історія мистецтва», оскільки Світлана багато уваги приділяла вивченню історії мистецтва під час уроків малюнку. В результаті плідної роботи виросло три мистецтвознавця, які продовжили навчання в Академії мистецтв в Києві і Глазго, а також у Франції. Багато хто продовжив навчання живопису і малюнку в художніх вишах  в інших країнах, у інших прекрасних викладачів, але на початку  була ця майстерня і студія.

Окремо хочеться відзначити друзів Світлани – чудову художницю-живописця Наталю Зінчін з Тель-Авіва та Світлану Делейні, перекладача, фотографа з Лондона, яка захоплюється мистецтвом.

На виставці в основному представлені творчі роботи, але є невелика частина навчальних робіт, зроблених в студіі. Глядачам буде цікаво подивитися на роботи, об’єднані  реалістичною школою, але які отримали різні трансформації під впливом тих національних шкіл, де живуть художники, різні напрямки і течії національних шкіл в живописі та графіці.

 

 

 

В експозиції представлені роботи Оксани Гайдаєнко – Директора студії інтер’єру Artichok Design (Київ, Україна), Ірини Міненко – дипломниці факультету образотворчого мистецтва Університету імені Грінченка (Київ, Україна), випускниці університету в Глазго, факультету історії мистецтва Марії Кащенко (Лондон, Великобританія) , студентки факультету графічних мистецтв НАОМА Анастасії Гармаш (Київ, Україна), студентки київського університету міжнародних відносин Олександри Трофімової (Київ, Україна), художника – стиліста, фотографа Ірини Мельник (Київ, Україна), Світлани і Холлі Делейні перекладача і фотографа з Лондона, студентки університету Шевченка та університету у Відні Єви Стельмах (Відень, Австрія), випускниці НАОМА, факультету монументального живопису проф.О.В.Кожекова Наталії Башкатової, роботи чудового художника -імпресіоніста Наталії Зінчін (Тель Авів, Ізраїль) і художника-живописця, члена НСХУ, лауреата премії ім.Ф.Кричевського Світлани Аношкіної (Київ, Україна), а також з промовою виступить Анна Аветова, мистецтвознавець, аспірант Інституту проблем сучасного мистецтва Національной академії образотворчого  мистецтва та архітектури України. Керівник культурних проектів, експерт в області інтелектуальної власності, власніця арт-агентства «TUASHO», чий творчий шлях також почався в студії Світлани Аношкіна. Для деяких учасників виставка буде дебютом, для кого-то продовженням творчої біографії. Наймолодшій учасниці Холлі Делейні з Лондона всього 6 років.

У програмі виставки є майстер-класи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *